Καλώς ήλθατε στο blog της Ένωσης «Stop στις Διακρίσεις»

stop21Η «Ένωση κατά των Διακρίσεων Λόγω Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου», είναι Αστική Μή Κερδοσκοπική Εταιρία, που ιδρύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2009. Χρησιμοποιεί τον διακριτικό τίτλο «Stop στις Διακρίσεις» και διοικείται από εξαμελή διοικούσα επιτροπή.

Απώτερος σκοπός της εταιρίας είναι:

Η κατάργηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, βάσει των αρχών που προκύπτουν από το Ελληνικό Σύνταγμα, την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Ε., τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τις Αρχές της Yogyakarta.

Η εταιρεία θα σχεδιάζει, διοργανώνει και υποστηρίζει δράσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην επίτευξη των εξής επιμέρους στόχων:

– Προώθηση και υποστήριξη της ισονομίας, ισότητας και ίσης μεταχείρισης των ευρισκόμενων στην Ελληνική Επικράτεια, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

– Ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων διεμφυλικών και διαφυλικών ατόμων.

– Ευαισθητοποίηση και άσκηση πίεσης προς αρμόδιους κυβερνητικούς, πολιτικούς φορείς και συνδικαλιστικούς φορείς, ώστε να προωθήσουν και να υποστηρίξουν την ισονομία, ισότητα και ίση μεταχείριση των ευρισκόμενων στην Ελληνική Επικράτεια, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

– Ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα ισονομίας, ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των ευρισκόμενων στην Ελληνική Επικράτεια, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

– Διασύνδεση των σχετικών εγχώριων δράσεων της εταιρείας με αντίστοιχες φορέων του εξωτερικού.

– Προώθηση του αιτήματος των διαφυλικών και διεμφυλικών ατόμων για την αναγνώριση από την πολιτεία του επιθυμητού τους φύλου χωρίς την προϋπόθεση ανατομικών αλλαγών.

Οι δράσεις της Εταιρείας θα συνίστανται στο σχεδιασμό και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων, έκδοση εντύπου ή ηλεκτρονικού υλικού, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, δημόσιες εκδηλώσεις και συζητήσεις, σύσταση συμβουλευτικών ή επιστημονικών επιτροπών, διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων.

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπό μας!

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Επικοινωνία: stopdiakriseis@gmail.com

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: